Narratieve Sandplay - Beeldcommunicatie.

Sandplay omdat het voortkomt uit het gedachtengoed van Margaret Lowenfeld.
Narratief omdat het tevens gestoeld is op het gedachtengoed van het sociaal constructionisme waarbij de co-constructie van een narratief een belangrijk uitgangspunt is.
Beeldcommunicatie omdat dit een spelmethodiek is die door Hellendoorn goed beschreven is in de Nederlandse situatie die naar mijn mening veel verwantschap heeft met de sandplay methode en omdat daar tevens veel narratieve kenmerken in terug te vinden zijn.

 

In de links aan de rechter kant vind je links naar andere belangrijke websites  Ún samenvattingen en artikelen die ik de laatste tijd geschreven en verzameld heb rond deze thema's.
Foto's van recente lessen in het najaar van 2004 en voorjaar 2005 vind je onder de knop Photo's Narrative Sandplay (dan kom je op het foto gedeelte van de website waarin vooral de resultaten van het keuzevak Narratieve Sandplay staan).
Daar vind je als het goed is alle sessies van dit studiejaar terug.
In het linker frame van deze website zie je de nodige titels van gelegenheden of bijeenkomsten die ik eerder eens begeleid of verzorgd heb. Hiervan kun je enkele foto's terugvinden onder deze links.

Reacties op de website of naar aanleiding van de inhoud ontvang ik graag, liefst via de mail.

 

Groet,                                        Paul Berkers